IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:40 | 16 юни 2023
Обновен: 16:15 | 27 април 2024

"Възраждане" иска да вкара педофилите в регистър

Така ще реагираме и срещу опасните чужди джендър идеологии, категоричен е адв. Петър Петров

По материала работи: Слав Велев
"Възраждане" иска да вкара педофилите в регистър

"Възраждане" иска да бъде изготвен регистър на педофилите в България. След като миналата година се преборихме за по-сериозни наказания за педофилите, сега парламентарната група на "Възраждане" внесе законопроект за създаването на регистър на осъдените педофили - какъвто има в доста други държави, като Великобритания, Канада, САЩ и други, като в някои от тях регистърът е и публичен.  За идеята за подобен регистър на осъдените педофили у нас настояваха както граждански организации, така и държавни органи. Целта на този нов регистър е да могат заинтересованите граждани и институции да правят справки в случаите, когато става въпрос за защитата на българските деца. Това коментира адв. Петър Петров - народен представител от парламентарната група на  „Възраждане“.

"Убедени сме, че това е начин както да помогнем в борбата с педофилията и повторното извършване на такива отвратителни престъпления, така и да реагираме срещу опасните чужди джендър идеологии, които целенасочено биват прокарвани в България спрямо децата. Затова и нямаме съмнение, че евроатлантическата либерална коалиция в парламента ще даде сериозен отпор на създаването на регистър на осъдените педофили и ще направи всичко възможно да ни попречи.“, пише адв. Петров  в социалната мрежа..

Припомняме, че в 47 Народно събрание „Възраждане“ предложи да се повишат наказанията към педофили и въпреки натиска над народните представители от личности и други политически формации, „Възраждане“ убедиха парламентарната зала да подкрепи решението им.

Така на 01.07.2022г. на второ четене бе прието законодателното предложение на  „Възраждане“  и подкрепено от редица родителски организации  за по-драстични наказания за педофилия и диференциация на тези престъпления с фокус към по-новите текстове на член 155б и  член 155в от Наказателния кодекс са вече изменени и допълнени благодарение на законодателна инициатива на „Възраждане“ в следния вид:

Чл. 155б. (1) Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст да наблюдава действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол или похотливо показване на човешки полови органи, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, се наказва с лишаване от свобода до шест години.

(2) Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст да участва в действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол или похотливо показване на човешки полови органи, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години“.

(3) Когато деянието по ал. 1 е извършено:
1. чрез употреба на сила или заплашване;
2. чрез използване на положение на зависимост или надзор;
3. от две или повече лица, сговорили се предварително;
4. повторно, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.

Чл. 155в. (1) Който чрез употреба на сила или заплашване, или чрез използване на положение на зависимост или надзор склонява непълнолетно лице да наблюдава действително, виртуално или симулирано блудствено действие, съвкупление, полово сношение, включително содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, както и похотливо показване на човешки полови органи, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
(2) Който чрез употреба на сила или заплашване, или чрез използване на положение на зависимост или надзор склонява непълнолетно лице да участва в действително, виртуално или симулирано блудствено действие, съвкупление, полово сношение, включително содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, както и за похотливо показване на човешки полови органи, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.“

Коментари

Hello https://www.sa ( преди 10 месеца )
Hello https://***.samsung.com smkmkplobydlmcrjmzgvx
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Hello https://www.sa ( преди 10 месеца )
Hello https://***.samsung.com smkmkplobydlmcrjmzgvx
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Hello https://www.sa ( преди 10 месеца )
Hello https://***.samsung.com smkmkplobydlmcrjmzgvx
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна