IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:20 | 2 юли 2023
Обновен: 15:46 | 29 април 2024

Добрев не вярва на историите на Петков за баба му, иска доказателства

Съпредседателят на ПП защити кандидата за кмет на София Васил Терзиев след обвиненията, че миналото на семейството му е свързано със структурите на ДС

По материала работи: Слав Велев
Добрев не вярва на историите на Петков за баба му, иска доказателства

Съпредседателят на ПП Кирил Петков и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев/Колаж: GlasNews

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев поиска потвърждение на думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, че баба му и дядо му са били в лагери по време на комунистическия режим. 

Преди ден Петков написа във Facebook: "Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим. Нещо повече - баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си". 

Поводът за публикацията му са думите на бившия шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев, според когото бащата, дядото и чичото на Васил Терзиев - кандидат за кмет на София на ПП, ДБ и "Спаси София", са заемали постове в различни управления на ДС, някои били и партизани. Вместо да отрича, самият Терзиев заяви, че не е познавал добре дядо си, който е починал много отдавна. И добави, че е благодарен как е възпитаван от родителите си и че е наясно, че миналото ще бъде тема по време на предизборната му кампания, "но е дълбоко убеден какво бъдеще иска за децата си".

Във връзка с обвиненията на Андреев, Кирил Петков сподели снощи във Facebook и че е горд от своята баба, "че е имала смелостта да откаже на двамата от "шесто", които са я притискали 6 месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Тя винаги казваше, че страхът е най-лошият съветник." 

"Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си. И точно поради тази причина подкрепям Васил Терзиев на 100%. Той също не послуша страховете на онези, които му казваха "не го прави". Васил е един от най-успешните млади хора, който повиши репутацията на България по света с успеха на "Телерик", направи академията, в която вложи лични средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи", пише още Петков в подкрепа на кандидата за кмет на София. 

Според съпредседателя на ПП отговорът на въпроса защо на Терзиев му е трябвало да влиза в политиката е прост: "От чувство за отговорност и защото има куража да променя!"  

"Мислите ли, че той не осъзнаваше, че срещу него ще има атаки и че те не бяха предвидими? Бяха. На всички нас обаче ни беше ясно, че "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" трябваше да се обединим около един човек, който е можещ, надпартиен, неподкупен, който е управлявал хиляди хора и знае как да постига успех. Повярвайте ми, с тези характеристики няма много хора, които да искат да влязат в тази кална битка с едно единственото чувство - чувството за дълг. Ето защо като внук на хора, които са били в лагер, заставам зад Васил Терзиев, защото неговите успехи се дължат само на неговите действия, защото смелостта да скочи в тази мръсна битка, въпреки сегашния си хубав живот, е завидна и най-вече заставам зад него, защото вярвам, че има качествата да превърне София в наистина хубав град за хората", пише още Петков.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обаче е скептичен към споделеното, като също с публикация в социалната мрежа прикани Кирил Петков да публикува трите имена и рождените дати на баба си и дядо си, "за да могат да се проверят думите му и да се разсеят всякакви съмнения".

Коментари

опетков ( преди 9 месеца )
Няма начин баба му и дядо му да са били в лагери и баща му да е работил в ДС, какъвто е бащата на простоКиро. За такава позиция се изследваха до десето коляно. Дори за обикновен допуск за работа със секретни материали не биха го допуснали. Това момче има силна алергия към истината. Не помня някога да е казал нещо вярно. Лъже като дърт "просто Киро, не искам да обиждам ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Новини Варна