IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:20 | 19 юли 2023
Обновен: 09:18 | 28 април 2024

Управляващите взимат пристанище "Росенец"

Това е добре и за трите коалиции в управлението, заяви Бойко Борисов

По материала работи: Слав Велев
Управляващите взимат пристанище "Росенец"

Управляващите партии са се договорили да бъде прекратена концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец". Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента от днес.

По-рано от парламентарната група на ПП-ДБ съобщиха, че внасят в НС предложение, с което да бъде прекратена концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец". Това обявиха в кулоарите на парламента Кирил Петков и Атанас Атанасов.

По думите им това е стъпка, която ще върне контрола на държавата върху ключова инфраструктура и е стъпка към приемането ни в шенгенското пространство.

Борисов разкритикува Кирил Петков, че е избързал с обявяването на новината, тъй като предложението не се отнася единствено до "Росенец".

"Вчера имахме доста дълга среща с Петков, Василев, Иванов, Атанасов, Мария Габриел, колегите от ДПС Цонев и Пеевски по отношение на тези няколко решения. Щом толкова са бързали, искам да кажа, че в нашите предложения на колегите от ДБ, ДПС и нас влизаха и транспортните тръби, и фигурата на особен управител, т.е., държавата да поеме целия контрол. Яростна съпротива имаше от ПП относно тръбите и особения управител".

Бойко Борисов каза още, че управленската програма е завършена и следващата седмица ще бъде подписано споразумение, включително как ще се обявяват подобни решения.

"Мисля, че колегите трябва да поработят малко върху некоалиционната култура. Млади са, учат се", коментира той.

Коментари

Новини Варна