IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:00 | 28 юли 2023
Обновен: 11:00 | 29 април 2024

Повдигнаха обвинение на изверга, обезобразил приятелката си в Стара Загора

Мъжът се представя за охранител в местна дискотека и трениращ бойни спортове

По материала работи: Слав Велев
Повдигнаха обвинение на изверга, обезобразил приятелката си в Стара Загора

Прокуратурата в Стара Загора повдигна обвинение на мъжа, обвинен, че е обезобразил приятелката си с макетно ножче и обръснал главата ѝ. Проведени са първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата. От там съобщават, че уведомление при тях е постъпило на 27 юни за започнато досъдебно производство.

По случая веднага е започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и разследващ орган от Първо РУ на МВР – Стара Загора. На следващия ден - 28.06.2023 г., на извършителя на деянието Г.Г., на 26 г., е било предявено постановление от Прокуратурата за привличането му в качеството на обвиняем  за това, че е причинил средна телесна повреда на Д.М. С постановление на наблюдаващ прокурор от 28.06.2023 г. обвиняемият Г.Г. е бил задържан за срок до 72 часа. На 01.07.2023 г. прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемия Г. Г. Районен съд – Стара Загора е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият Г.Г. е обжалвал определението на Районния съд пред по-горната инстанция Окръжен съд. Със свое окончателно определение от 05.07.2023 г. Окръжен съд  е отменил определението на Районния. Наблюдаващият прокурор е дал указания за изготвяне на допълнителна медицинска експертиза с оглед определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалата. След изготвяне на назначената допълнителна съдебномедицинска експертиза наблюдаващият прокурор ще прецени за вземане на адекватна мярка за неотклонение с оглед обществената опасност на извършеното престъпление и квалификацията на деянието.

„На 26 юни съпругът ми се обади и ми каза, че дъщеря ни е пребита жестоко и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с голяма дълбочина. По скалпа ѝ имаше множество рани от машинката. Емоционалното ѝ състояние е сринато. Тя ми разказа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, но първоначално никой не ѝ е отговорил. След това мъжът казал: „Аз съм” и тя е отворила. Според мен мотивът на престъплението е ревност. Бяха заедно четири месеца. Преди случилото се нямахме индикация за насилие. Не е имало заплахи”, разказа майката на момичето пред NOVA

„Има разминавания между твърденията на Прокуратурата и съда. Не знаем дали е направил самопризнания. Как и кой реши, че това е лека телесна повреда? От болницата бяха в шок, когато видяха в какво състояние е момичето”, сподели приятелка на пострадалата.

От месец младата жена не се среща с никого и само мълчи. Близките на 18-годишното момиче все още се страхуват и пазят своята самоличност и тази на жертвата в тайна.

Мъжът се представя за охранител в местна дискотека и трениращ бойни спортове. Потърсихме го в дома му, но не го открихме. Изпратихме му съобщение в социалните мрежи, но и там нямаме отговор.

Коментари

Новини Варна