IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
16:30 | 28 юли 2023
Обновен: 10:45 | 28 април 2024

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха подписите за промени в Конституцията (ВИДЕО)

Чрез идеите се осъществява съдебната реформа, ВСС се разделя на две, каза Христо Иванов

По материала работи: Слав Велев
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха подписите за промени в Конституцията (ВИДЕО)

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС внесоха  в деловодството на парламента подписите на 166 депутати за общия законопроект за промени в Конституцията.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, Надежда Йорданова от ДБ, и Ертен Анисова от ДПС внесоха общ проект за промени в Конституцията.

Според Христо Иванов с този документ се осигурява мнозинство. “Беше внесен законопроект, подписан от 166 депутати - от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, с което се гарантира във висока степен мнозинството за прокарването на идеи за промени в Конституцията”, каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов, цитиран от NOVA.

“Чрез идеите се осъществява съдебната реформа, ВСС се разделя на две - съдийски и прокурорски съвет. Намаляват се и правомощията на главния прокурор”, каза още Иванов.

Кирил Петков от ПП уточни и че с ГЕРБ и ДПС е постигнато съгласие за промяна на датата на националния ни празник да е 24 май. „България е дала огромно богатство на Европа в сферата на културата, писмеността и знанието. Само през образование, знание, писменост и култура България може да бъде една напредничава държава в ЕС”, каза Кирил Петков.

Малко преди това лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ потвърди участието на ДПС за предложените промени в Конституцията.

Коментари

Новини Варна