IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:39 | 31 юли 2023
Обновен: 19:56 | 29 април 2024

Съдия Гьонева проговори: За да е налице средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота (ВИДЕО)

Тази вечер в десетки градове в страната е организиран протест в подкрепа на момичето

По материала работи: Слав Велев
Съдия Гьонева проговори: За да е налице средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: БНТ

За да е налице средна телесна повреда, е трябвало да има опасност за живота, а доказателствата не са го подплатили. Това обясни пред журналисти съдия Таня Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора, която е докладчик по делото с обезобразеното момиче.

"В този случай ние сме длъжни при искане на най-тежката мярка да обсъдим доказателствата, но и доказателствата да подплатяват наличната квалификация, в която той е длъжен да отговаря по наказателния текст. В този случай ние следва да обсъдим дали и тук са важни съдебно-медицинските експертизи трябва да установим дали заявеното в заключението покрива някои от признаците, които законът е въвел в чл. 129. Тоест се преследва по общия ред, може да бъде взета и най-тежката мярка".

В случая съдебномедицинската експертиза е установила наранявания, които установяват временно разстройство на здравето, но законодателят го идентифицира като лека телесна повреда, каза Гьонева. По думите й от наличните снимки не можело да се установи колко тежки са нараняванията на момичето.

По-рано пред БНТ районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова обясни, че е възможно е да се стигне до хипотезата за опит за убийство при случая с обезобразеното момиче, но на този етап е твърде рано да се говори за това.

Разпитани са хора от по-широкия приятелски кръг на момичето. То е споделило на бившия си приятел за отправяно насилие и заплахи от страна на обвиняемия Георги Николаев. Първият разпит на пострадалата е проведен още докато е на лечение в болницата.

Тази вечер в десетки градове в страната е организиран протест в подкрепа на момичето.

Коментари

…. ( преди 8 месеца )
напускайте *** гнусна пасмина!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна