IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:00 | 31 юли 2023
Обновен: 04:45 | 30 април 2024

Бащата на обезобразеното момиче: Тя е затворник в себе си

Дебора била колежка на насилника

По материала работи: Слав Велев
Бащата на обезобразеното момиче: Тя е затворник в себе си

Красимир Михайлов/Снимка: БНТ

"Към момента състоянието ѝ е тежко психологически и физически, дори след допълнителните разпити се налага да се връща назад за нещо, което не иска да говори. Това обясни пред БНТ Красимир Михайлов, бащата на обезобразената Дебора от Стара Загора.

"През повечето време мълчи, затворена е в себе си, тя е един вид затворник в себе си и може би между четири стени. Възстановяването върви много бавно, това са едни дълбоки белези, които ще останат, надявам се с времето, медицината е доста напреднала, да се позаличат, но със сигурност по-голямата травма е нейното емоционално състояние".

Бащата обясни, че не я е намерил той, а момичето само е потърсило помощ от съседка. Пострадалата е откарана е с линейка в болницата.

"Мен ме потърсиха от първо районно и така тръгнаха нещата. Когато пристигнах, то е трудно за описване, но картинката беше брутална".

Бащата е бил наясно с връзката ѝ с обвиняемия, но поясни, че тя не е споделяла нищо за него:

"Знаете, в днешно време родителите са последните, които научават за дадена връзка или даден проблем. Лично не съм се запознавал с него, виждал съм го веднъж-два пъти. След това стана ясно, че е имал предишни прояви. За заплахи - не, аз разбрах, че той е бил доста ревнив, но специално за зарлахи не. След това се установи като се извадиха чатове, те станаха достояние на всички".

Михайлов обясни, че дъщеря му е работела в дискотека като барман, а с обвиняемия са били във връзка за три-четири месеца.

Определи присъдата "лека телесна повреда" като безумие

Там е проблемът, че няма как - това е безумие при такива сериозни наранявания това да бъде лека телесна повреда при такава жестокост. Ние се борим за справедливост - искаме справедливост и отговорникът за това деяние да си понесе последствията и цялата строгост на закона

Красимир Михайлов заяви, че ще присъства на протеста в Стара Загора тази вечер и призова всеки, който може, също да отиде. Благодари за обществения отзвук и подкрепата.

Коментари

Новини Варна