IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:40 | 4 август 2023
Обновен: 01:02 | 2 май 2024

Истерия: Мъже се гаврят с ученички, подхвърлиха им макетно ножче

Случката се разиграва в столичния квартал "Надежда"

По материала работи: Слав Велев
Истерия: Мъже се гаврят с ученички, подхвърлиха им макетно ножче

Снимки: Фейсбук/Пенка Димитрова

Историята с бруталното нападение над 18-годишната Дебора от Стара Загора придобива все по-мащабни измерения, граничещи с истерия. Майка на ученичка в София сигнализира за грозно поведение от страна на мъже с джип в столичния квартал "Надежда".

По думите й непознатите са подвиквали и са се закачили с дъщеря й и нейни приятелки, а накрая са подхвърлили макетно ножче.

Ето какво разказва Пенка Димитрова:

"Вчера вечерта  около 19:20 часа, дъщеря ми се разхожда с нейните приятелки близо до Северния парк. На пряката до 24-та поликлиника спира този джип, мъжете  започват да им подвикват, да се смеят, да се закачат с тях и като за капак накрая хвърлят към тях тапицерско ножче. Големите мъжкари  явно от това имат нужда, някой да ги забележи и да им обърне внимание. Подала съм сигнал и се работи по случая.

Не разбирам- накъде отива този свят: да обгрижваш една жена те прави женчо, но да я заплашваш, да я подиграваш, унижаваш, биеш... и т.н те прави мъжкар (комплексар)?! Явно макетното ножче е оръжието на съвременния рицар. Да започнем да си носим по едно в джоба. В днешно време има дефицит на ценности и всичко идва от семейството. То трябва да възпитава ценностната система на детето.".

След даването гласност на нападението над 18-годишната ученичка Дебора в Стара Загора, общественото недоволство ескалира. Общество, медии и политици вече цяла седмица говорят за насилието, неговото проявление и евентуалните "спешни" мерки за ограничаването му. Обсъжда се конкретно "домашното насилие", предлагат се спешни законови промени. Издават се присъди и квалификации без съд. Всичко това вече прераства в истерия, която трябва да бъде обуздана, а усилията на гражданската съвест бъдат насочени от частния към общия случай, а не именно обратното.

Коментари

Новини Варна