IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
08:45 | 3 август 2023
Обновен: 10:59 | 4 май 2024

Пореден случай на агресия: Бременна е удряна в корема (ВИДЕО)

Само за два дни в Бургас помощ са потърсили четири жени, подложени на домашно насилие

По материала работи: Слав Велев
Пореден случай на агресия: Бременна е удряна в корема (ВИДЕО)

Инспектор Антоанета Тодорова от МВР- Бургас и Искра Делчева, директор на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие- Бургас/Кадър: NOVA

Жена в напреднала бременност е потърсила закрила от институциите в Бургас. тя е подала молба за защита срещу насилника си, който и нанасял удари в областта на корема. 

„За последните два дни имаме четири случая на домашно насилие. Вчера вечерта бременна жена потърси помощ от нас. Тя вече е с подадена молба за защита по Закона за защита от домашно насилие. Очакват се мерки – ограничителни, спрямо насилника. Жената е напреднала бременност. Знаем, че тя е била физически малтретирана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в областта на корема. Прегледана е от лекари, но не са установени някакви проблеми. Тя е добре”, посочи Искра Делчева, директор на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие- Бургас, предаде NOVA.

Само за два дни, след протестите в подкрепа на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора, в Бургас помощ са потърсили три жени, подложени на домашно насилие.  Четвърта е подала сигнал за побой в малките часове в сряда.

48-годишна жена и баща ѝ били пребити от съпруга ѝ в присъствието на 16-годишната им дъщеря. Насилникът е задържан за 72 часа. Обвинението, което му е повдигнато е за нанасяне на лека телесна повреда на повече от едно лице в условията на домашно насилие. Ще му бъде поискана мярка „задържане под стража”.

„Колегите, отзовали се на сигнала, установили, че пострадалите са били с  видими следи от наранявания в областта на  главата. Те са заявили, че са били безпричинно бити от нападателя, който е криминално проявен. тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1.74 промила”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” инспектор Антоанета Тодорова от МВР- Бургас.

Приятел на обвинения за обезобразяването на Дебора също биел жена си

„През последните два месеца случаите на домашно насилие са се увеличили драстично. Почти всеки ден имаме поне по няколко жени, които търсят помощ и закрила. Насилието е и физическо, и вербално, но напоследък физическото насилие преобладава. Най-честите мотиви за насилието са ревност, употребата на алкохол и наркотици, както и стереотипно мислене от страна на партньорите”, подчерта Женя Петрова, директор на "Център за превенция на насилието и престъпността".

Повече гледайте във видеото. 

Коментари

Новини Варна