Варна 20°
fallback
България
13:40 | 5 август 2023
Обновен: 19:30 | 19 май 2024

"Възраждане“ иска демонтаж на паметника на американските летци

Монументът е издигнат в чест на авиаторите, бомбардирали България по време на ВСВ

По материала работи: Слав Велев

„Възраждане“ ще настоява паметникът на американските летци да бъде демонтиран. Наличието на този монумент на българска земя "е позор за управляващите страната ни, защото той е във възхвала на тези, които са виновни за убийството на българско население", съобщават в прессъобщение от партията.

От "Възраждане" припомнят, че от 18 октомври 1943 до 17 април 1944 англо-американците убиват 4208 българи, раняват тежко още 4744 българи и разрушават или увреждат 12 657 сгради (вкл. Народното събрание), причинявайки щети за милиарди левове. Убитите българи са само жени, деца и старци - мирни невинни жители. В боевете умират и  десетки български военни пилоти, които с живота си пазят небето над България.

Ето какво заявяват още от партията на Костадин Костадинов:

"Днес в град София в близост до Посолството, което в момента управлява страната ни чрез марионетен кабинет, който представя за български има издигнат паметник на американските летци, на убийците на нашите герой и на мирното ни население.

В духа на зараждащите се настроения в някои кръгове на българското общество, които служат на американския си господар и заблуждават общественото мнение, че паметниците ни трябва да се премахват или преместват, „Възраждане“ настоява паметникът на американските летци да бъде демонтиран. Този паметник няма място в София, ако американските дипломати желаят нека го вземат и да го занесат на тяхната земя.

На всички управляващи напомняме, че активно организираме дежурства от граждани-доброволци, с които заедно ще пазим паметника на Съветската армия. Армия, която не убива нито един българин за разлика от англо-американската армия, която убива невинни жертви - деца, жени и старци. За децата пуска бомби под формата на детски играчки и тези от тях, които не са убити завинаги са осакатени."

Автор на статията:
Слав Велев
софия САЩ искане паметник новини възраждане премахване Костадин Костадинов демонтаж американски летци
1 коментара
fallback
fallback