IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:20 | 3 август 2023
Обновен: 05:38 | 2 май 2024

„Възраждане“ алармира: Изграждането на многонационален дивизионен щаб у нас означава окупация на България

Протест и подписка под надслов "Ямбол не иска бази на НАТО" организират от "Левицата"

По материала работи: Слав Велев
„Възраждане“ алармира: Изграждането на многонационален дивизионен щаб у нас означава окупация на България

Снимка: Фейсбук

„Възраждане“ алармира: Намерението на САЩ за изграждането на многонационален дивизионен щаб означава окупация на България. 358 000 българи, които ни гласуваха доверие, се противопоставяме на въвличането на страната ни във война", заявяват от партията на Костадин Костадинов.

"Българската държава, представлявана от марионетен американски кабинет, е предложила на НАТО създаването на наша територия на многонационален дивизионен щаб. Правителството на сглобката, създадена от Посолството, има намерение да базира този многонационален дивизионен щаб във войсковите райони Кабиле и Безмер", коментират от „Възраждане“.

"Създаването на многонационален щаб означава постоянно базиране на чужди войски, които по своето същество са окупационни на територията на България", допълват от партията и допълват, че това ще доведе до катастрофални последици за страната ни и за българските граждани.

Базирането на този щаб до град Ямбол при евентуално въвличане на страната ни в реални военни действия ще превърне града и околните населени места в мишена на противника на САЩ.

„Възраждане“ и 358 000 българи ще се противопоставим с всички законни средства на това намерение, категорични са от партията на Костадин Костадинов.

Междувременно протест и подписка под надслов "Ямбол не иска бази на НАТО" организират от местната структура на коалиция "Левицата!" Протестните действия са планирани за следващата седмица. 

Повод за притесненията е предложението на военния министър Тодор Тагарев за НАТО да създаде многонационален дивизионен щаб в района на военните поделения край селата Кабиле и Безмер, подчерта Мими Караколева цитирана от БНР:

"Ние не искаме Ямбол и областта да попадат в зоната на повишен риск от потенциални военни действия. Не искаме риск за околната среда и въздуха, който е възможен от военните самолети и сухопътните бойни машини. Не искаме присъствие на многонационални бойни групи на НАТО!"

Протестът и началото на подписката ще са на 9 август, като събирането на подписите ще продължи два месеца, след което ще бъде внесена до военния министър, президента на Република България и областния управител на Ямбол.

Коментари

анонимен ( преди 8 месеца )
И военният министър веднага ще вземе необходимите мерки......Както с Подписката за референдума за отлагане на приемането на еврото.....!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна