IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:00 | 5 август 2023
Обновен: 14:42 | 27 април 2024

Екс-служебен министър и депутат от ПП се уреди с пост при Радев

Илин Димитров вече е секретар на президента

По материала работи: Слав Велев
Екс-служебен министър и депутат от ПП се уреди с пост при Радев

Илин Димитров/Снимка: Черно море/АРХИВ

Бившият министър на туризма в последните две служебни правителства – Илин Димитров, вече е секретар на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура. Това обяви самият той пред TravelNews. „Искам да продължа да бъда полезен и да помагам на туристическия бранш“, заяви пред TravelNews Илин Димитров. Той дори откри вчера джаз фестивала в Боровец от името на президента.

Илин Димитров е напуснал и партията „Продължаваме промяната“, на която беше член и беше едно от водещите лица във Варна. Той е канен да остане министър на туризма и в редовното правителство, но е отказал.

Илин Димитров е на 39 години и беше председател на комисията по туризъм в 47-то Народно събрание от "Продължаваме промяната". Той идва от бранша и беше председател на Варненската туристическа камара и преподавател по туризъм в местния Икономически университет. Бил е председател на Асоциацията на аниматорите. Завършил е Езикова гимназия в родния си град - Добрич.

Преподаваше специалността "Анимация в туризма" в Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Управител беше още на компания за подбор на кадри от чужбина.

Коментари

Новини Варна