IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:20 | 10 август 2023
Обновен: 12:09 | 27 април 2024

„Възраждане“ търси желаещи да пазят Паметника на Съветската армия (ВИДЕО)

Мая Манолова и БСП вече вардят с палатков лагер монумента в центъра на София

По материала работи: Слав Велев
„Възраждане“ търси желаещи да пазят Паметника на Съветската армия (ВИДЕО)

„Възраждане“ организира желаещи да опазят Паметника на Съветската армия. За това съобщи Костадин Костадинов в социалната мрежа Фейсбук. От „Възраждане“ са създали и група в мрежата за бърза координация и организация, ако се налага. Ето какво написа председателят на парламентарната група на „Възраждане“ в страницата си късно снощи. 

"Успяхме да откажем управляващия режим от плановете му да събори Паметника на Съветската армия. Засега. Отказаха се и от плановете си да го прехвърлят на Столичната община, защото усещат какво ще се случи на местните избори след два месеца, тъй като шансът „Възраждане“ да ги спечели расте не с дни, а с часове. Не са се отказали обаче от идеята си да махнат паметника в следващите дни и седмици. Ето защо ви каня, най-вече тези от вас, които са софиянци, да се включите в тази група. Тук ще се координираме за защита на един от символите на антифашизма в България.", заявява Костадинов.

"Фашизмът на управляващата тройна коалиция ППДБ-ДПС-ГЕРБ трябва да бъде спрян и ще бъде спрян", призовава още той и обещава: „Възраждане“ ще направи всичко, каквото е необходимо, за да го унищожи. Мястото на съвременните фашисти е там, където е мястото на техните предшественици - първо в затвора, а след това на бунището на историята.“.

В същото време от БСП и Мая Манолова вече активно изграждат защита срещу премахването на монумента, като изградиха и палатков лагер в района.

Заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Георги Свиленски, председателят на Градския съвет на БСП и на групата общински съветници на социалистите Иван Таков, членове на Младежкото обединение на БСП и симпатизанти се включиха в защитата на Паметника на съветската армия.

“Няма да позволим паметникът да бъде съборен. Няма да допуснем това да бъде основен елемент от предизборната кампания на хора, които не познават историята и миналото на България и Европа. Противопоставяме се на всяка инициатива за събарянето на който и да е било паметник на територията на страната, без значение чия част от историята на България олицетворява”, заяви Свиленски.

Коментари

Новини Варна