IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:45 | 10 август 2023
Обновен: 21:15 | 28 април 2024

МВР министърът помоли шефовете на половината областни дирекции да напуснат

На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво

По материала работи: Слав Велев
МВР министърът помоли шефовете на половината областни дирекции да напуснат

Вътрешния министър Калин Стоян/Снимка: БГНЕС

Директори на областни дирекции на МВР са извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били помолени да напуснат. Това научи NOVA от свои източници от вътрешното ведомство.

Става въпрос за около 15 полицейски шефове, извикани в сградата на столичната ул. "6-ти септември" тази сутрин. По време на разговора им е било предложено да освободят постовете си. На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво в системата на МВР. Другият вариант бил да напуснат по собствено желание.

От Министерството на вътрешните работи потвърдиха, че на областни директори е било предложено да освободят постовете си. Решението за това било на базата на анализ на работата им до момента и било с цел успешното изпълнение приоритетите на МВР.

На 3 август със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов бе отстранен от поста заради напрежението в село Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов и протестите на хората там. Първоначално Стоянов поиска оставката на Костадинов, но след като шефът на МВР-Пловдив отказа, бе отстранен. 

Костадинов не е уволнен от системата на МВР, а ще заеме друга длъжност към Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Коментари

опетков ( преди 8 месеца )
Започва подготовката за изборите според заседанието на ПП-йци да ги проведат с "наши хора" в МВР. Интересно дали ще подпишат клетвени декларации с кръв.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна