IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:40 | 17 август 2023
Обновен: 01:33 | 27 юли 2024

Атанасов: Руската агентура ще се възползва от убийството на Петров

ПП определиха като спекулации твърденията за връзки с експерта по сигурност

По материала работи: Слав Велев
Атанасов: Руската агентура ще се възползва от убийството на Петров

"Наложително е спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което да се предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност".

Това написа съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов на страницата си във  Facebook.

Според Атанасов след убийството на Алексей Петров се забелязва, че „руската агентура у нас е получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната“.

"Основна задача на специалните служби и на целия сектор за сигурност е да поставят под засилен оперативен контрол криминалния контингент, свързан с руската организирана престъпност и да предотвратят по-нататъшна ескалация на напрежението", посочва политикът.

"От „Продължаваме Промяната“ сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим, докато не я постигнем", се посочва в позиция на формацията от днес.

Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат "служебните" схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност.

Това се казва в официална позиция на "Продължаваме промяната" във връзка с твърденията за политически връзки на убития вчера Алексей Петров с партията.

"Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев", пишат от партията.

Коментари