IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
09:30 | 19 август 2023
Обновен: 08:44 | 5 май 2024

Откриха мъртъв изчезналия Петър Христов от Каварна

Мъжът е намерен подпрян на дърво в гориста местност около града

По материала работи: Слав Велев
Откриха мъртъв изчезналия Петър Христов от Каварна

Петър Христов - Печо/Снимка: Про Нюз Добрич

Злополучно завърши издирването в Каварна възрастен мъж Петър Христов. Той е бил намерен мъртъв в гориста местност в града, съобщиха за Про Нюз Добрич близки на мъжа, информацията бе потвърдена и от Областна дирекция на МВР.

Мъжът е бил намерен на 8-ия ден от началото на издирването, като предположението е, че е вървял към болницата, но разстоянието от неговата къща до крайната цел е дълго, изморил се е, спънал се е в дърво и не е успял да се изправи, разказа Димка Спиридонова, сестра на Петър Христов.

Мъжът бе обявен за издирване от своите близки, след като последно бе забелязан на 2 август да напуска дома си около 14 часа. Петър и преди е изчезвал.

По пътя към болницата е бил забелязан от негова съгражданка, която му е предложила помощ, но той е отказал. В издирвателната акция са се включили служители на пожарната и полицията, както и негови колеги и приятели.

Спасителите първо откриват едната джапанка на възрастния мъж и така насочват усилията си в района на град Каварна. Пускат дрон, но поради лошото време, дронът е свален. След това подновяват акцията. Включват се и кучета.

Мъжът е намерен подпрян на дърво, от негов колега, а тялото му е започнало да се разлага. Твърди се, че е починал още на 3-ти август, но е намерен на едва на 10-ти.

Екипът на ИА "Черно море" изказва съболезнования към близките на починалия.

Коментари

Новини Варна