IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:30 | 23 октомври 2023
Обновен: 03:10 | 2 май 2024

3 български къщи през eBay за под 3000 лири всяка. Шотландски щастливец

35-годишният Роб Дейви купува имоти в района на Странджа

По материала работи: Слав Велев
3 български къщи през eBay за под 3000 лири всяка. Шотландски щастливец

35-годишният Роб Дейвис

Шотландец, който така и не пробил на пазара на недвижими имоти във Великобритания се сдоби с три къщи в България през eBay за под 3000 лири всяка.

35-годишният Роб Дейвис, който живее на западния бряг на Шотландия и кара камион за доставки, се опитвал да си купи дом, преди да попадне на продажбата на огромна къща в село Голямо Крушево в Странджа. И разказа за приключението си в шоуто "Помощ! Купих си село" по Четвърти канал, предаде "24 часа".

Къщата обаче е изоставена през 80-те години на миналия век, като няма баня, кухня, прозорци, електричество и дори вода. И въпреки това той вярва, че това е инвестиция в бъдещето на неговото семейство.

"Винаги търся някакъв имот на пазара. Да видя дали няма нещо изгодно. И си търсех в eBay, като написах само "имоти". И така се появи той", обяснява решението си.

Бил "запленен" само от няколко снимки на имота.

"Пратих съобщение, че се интересувам. Платих 200 лири депозит и ми пратиха ключовете. Останалото е история. Това са четири стени с покрив, но е наше. За такива пари нищо не може да се купи във Великобритания", допълва той.

Така започва да възстановява къщата и вече почти я е завършил.

След като се сдобива с първата си къща през тази година Роб се влюбва в селото и решава да остави нещо и за децата. Така купува още два имота - за под 1500 лири и за под 3000 лири отново в района. И вече мисли да купи и още.

Коментари

Новини Варна