IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
14:40 | 25 октомври 2023
Обновен: 20:48 | 27 април 2024

Ще зареждаме ли с отстъпка от 73 стотинки за литър гориво?

Петков: Никъде в текстове го няма това

По материала работи: Слав Велев
Ще зареждаме ли с отстъпка от 73 стотинки за литър гориво?

ПП-ДБ се обявиха срещу свикване на извънредно заседание на парламента в петък, на което да бъде обсъдено ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката.

Според единия съпредседател на парламентарната група - Кирил Петков, предложенията за промени в Закона за ограничителните мерки срещу Русия, касаещи "Лукойл", са писани на коляно и рискуват да бъде създадена криза. А по думите му в текстовете за "Лукойл" не е присъствало намалението от 73 стотинки за литър, предаде Bulgaria ON AIR.

"Не беше изчистен и текстът за седемте дни дерогация. В тези текстове нямаше нищо и за тези 73 стотинки. Вчера беше донякъде и пример как популизмът преди изборите може да даде грешна информация на българските граждани. Ние трябва да съберем данъците от "Лукойл", трябва да се опитаме да върнем парите обратно при хората", коментира Кирил Петков.

"Имам чувството, че участваме в различни срещи с "Продължаваме промяната", защото вчера сутринта на срещата говорихме едно, един час по-късно се оказа друго. Той се е объркал за това, че няма текстове за 73 стотинки, аз ви ги дадох текстовете и те са гласувани от Кирил Петков още преди седмици", заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

"Трогателно е, че тези, които до онзи ден плющяха карти с шефовете на "Лукойл" и си пиеха уискито с тях, днес са най-големите борци срещу руското влияние", посочи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Вижте повече в репортажа.

Коментари

Новини Варна