IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:20 | 25 октомври 2023
Обновен: 20:33 | 25 април 2024

Вземи мерки: 10-те части от автомобила, които се крадат най-често

Експерти съветват как може да се защитят тези детайли

По материала работи: Слав Велев
Вземи мерки: 10-те части от автомобила, които се крадат най-често

Крадците на автомобили само понякога се насочват към превозното средство като цяло. Често те търсят определени части, които са лесни за премахване и ценни за продажба. Автомобилни експерти от компаниите JB Motor Works и Classic Car Maintenance посочиха кои детайли от автомобила най-често стават обект на кражба. Някои от тях са добре познати, но други вероятно ще ви изненадат. Освен това експертите дават и някои съвети за защита на тези части, като тяхното спазване спестява бъдещи главоболия и разходи, пише AutoMedia.

Катализатори

Катализаторите са начело в списъка и това не е изненада, защото те съдържат благородни метали като родий, паладий и платина. Освен това този детайл е много лесен за отстраняване - свалянето му отнема по-малко от минута. След това катализаторите се препродават на компании, които извличат ценните метали от тях.

Автомобилните производители се опитват да предотвратят кражбите, като гравират VIN номер върху катализатора, което би направило препродажбата му много трудна. що се касае до замяната с нов, тя не е никак евтина, като в САЩ надхвърля 1000 долара.

Вижте останалите 9 части от автомобила, които се крадат най-често в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

Новини Варна