IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:40 | 2 ноември 2023
Обновен: 02:44 | 29 април 2024

Борисов: За мен сглобката не съществува

След неделя ще мислим какво да правим, заяви лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов: За мен сглобката не съществува

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов/Снимка: АРХИВ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обмисля дали да не свика национално съвещание другата седмица, на което партията да реши дали да продължи да подкрепя кабинета "Денков". Това стана ясно от думите на Борисов, който е на посещение в Ловеч.

"Ще мине неделя, ние тогава ще решаваме. За мен сглобката в момента не съществува. Ние нямаме в момента никакви причини, включително и морални, и ценностни", каза той, цитиран от БНТ.

Борисов разкритикува решението на Министерски съвет да одобри закупуването на бойни машини "Страйкър" без да има решение за това на парламента.

"Те са гласували вчера за "Страйкърите" без решение на парламента и ще ни вкарат в такъв юридически казус сега - само, за да се покажат на някого. Не знам на кого ще се покажат, щото може да направят така, че да объркат всичко. Има юридически казус - те вчера са взели решение преди да се произнесе Народното събрание. А ако няма народно събрание другата седмица? Щото те мърсуват навсякъде с всякакви партии и коалиции само да е срещу нас.

Би трябвало в сряда да сме в парламента - казвам би трябвало, но с това си поведение - безпринципно, тепърва ще им гледаме сеира. Вече им знаем приятелите кои са, къде се виждат с тях - завират се по кръчмета и вили, тайно. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях.

Ако ГЕРБ и групата реши - може би в сряда ще направим едно национално съвещание за два-три дена и там ще преценяваме изобщо имаме ли нужда с хора, които плашат собствените си министри, да бъдем и да носим тази отговорност", каза Борисов.

Коментари

Новини Варна