IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
12:40 | 6 ноември 2023
Обновен: 13:59 | 27 април 2024

Президентът с нови критики към премиера заради шефа на ДАНС

Държавният глава откри кръгла маса за модернизацията на Българската армия

По материала работи: Слав Велев
Президентът с нови критики към премиера заради шефа на ДАНС

Президентът Румен Радев/Кадър: БНТ

Президентът Румен Радев открива кръгла маса, посветена на възможностите за модернизация на Българската армия чрез прилагане на достъпни иновативни технологии.

По отношение на предложението за предсрочно освобождаване на председателят на ДАНС Пламен Тончев държавният глава коментира:

"Реалните мотиви са известни отдавна. Чухме ги в оня запис и те целят овладяването на службите. Една власт е силна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него. Внимателно чух изявлението на премиера в петък вечерта. В закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен председателят на ДАНС. И сред тях не фигурира липса на доверие от страна на министър председателя. По логиката на министър председателя самото правителство трябва незабавно да си подаде оставка, защото огромното мнозинство от българите им нямат доверие. Те и в сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг в името на оцеляването", подчерта Румен Радев, цитиран от БНТ.

Държавният глава коментира изборният ден:

"Благодаря на всички граждани, които излязоха и гласуваха. Всеки нов кмет идва с очакване за промени към по-добро, но това е голяма отговорност. Местната власт ще трябва освен всичко да се справи и с рекордно ниската избирателна активност, която неизбежно вече понижава легитимността."

Коментари

Новини Варна