IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:53 | 7 октомври 2014
Обновен: 19:10 | 25 март 2024

12 ранени при стрелба в ромската махала в Петрич, спецполицаи започнаха обиски

12 ранени при стрелба в ромската махала в Петрич, спецполицаи започнаха обиски

По материала работи: Борис Проданов
12 ранени при стрелба в ромската махала в Петрич, спецполицаи започнаха обиски

Над 500 жандармеристи и полицаи обискират къщите на всички кланове в ромската махала в Петрич. Спецакция се провежда и в Ихтиман. До момента са задържани са общо 11 души от Ихтиман и Петрич за 24-часа, след което ще се прецени повдигането на обвинения. Поводът е убийството на 27-годишен мъж в Ихтиман от 6 октомври, загинал след сбиване между враждуващи ромски фамилии. В последвалото сбиване са пострадали още трима души, един от които е с опасност за живота.
Жандармеристите започнаха претърсване и обиски из целия квартал в търсене на оръжието, с което се стреляло в последното денонощие.
От прокуратурата съобщиха, че специализираната акция се реализира по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и на вътрешния министър Йордан Бакалов. Освен в Петрич, прокуратурата и МВР провеждат специализирана акция и в Ихтиман. С оглед недопускане на ескалация на напрежението, са ангажирани над 500 души от специализираните полицейски сили (жандармерия) и служители на областните дирекции на МВР. Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК (убийство) под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.
Към 11,30 ч. днес стана втори инцидент в квартал 182 - ромската махала в град Петрич. При стрелба бяха ранени 12 души, от които само двама останаха хоспитализирани в МБАЛ – Петрич. Другите 10 след преглед бяха освободени за домашно лечение, нараняванията са им леки, по тях е стреляно с самоделно огнестрелно оръжие.
Това е втори инцидент в рамките на 24 ч. в квартала. Към 20,40 ч. в понеделник бе първото сбиване, в което участваха 80 души, които се замерваха с камъни, керемиди и буркани. Ранени бяха 19-годишно момиче и 29-годишен младеж.

Коментари

Новини Варна