IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
10:45 | 23 ноември 2023
Обновен: 03:51 | 27 април 2024

След псувните към земеделския мистър: Фермери и животновъди се вдигнаха протест

Те твърдят, че кабинетът не е изпълнил исканията им и поискаха оставката на Кирил Вътев

По материала работи: Слав Велев
След псувните към земеделския мистър: Фермери и животновъди се вдигнаха протест

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Фермери и животновъди отново излизат на протест. Планирано е шествието да започне в 11:00 ч. от Министерството на земеделието и да завърши пред Министерския съвет. Протестиращите искат оставката на ресорния министър Кирил Вътев.

Причината за недоволството - не са изпълнени исканията за подобряване на финансовата ситуация в бранша. Според протестиращите подпомагането от страна на държавата е недостатъчно и става причина българското животновъдство да загива. Преди два месеца протестите бяха потушени с подписването на меморандум.

По време на вчерашното заседание на земеделската комисия в парламента се стигна до словесен сблъсък и употребата на нецензурни квалификации от недоволните към земеделския министър. Той им отговори, че по време на днешния протест на недоволните пред прозорците му, той няма да бъде в София.

„Вие, че сте тигър, сте тигър, до вас има хиена. Обаче ние какво да направим? Ние сме гладни кучета!"

„Ще извикам охраната, ако продължаваме в този тон! Какви са тези обиди? Конкретен въпрос задайте или приключваме”, заяви председателят на комисията Десислава Танева, предаде NOVA.

„Ако НС ми нареди да нарушим европейския регламент, ще го изпълним. А такива хора, които имат такъв речник, не могат да ми наредят да наруша европейски регламент. Утре тези хора, с този манталитет, ще дойдат да протестират за какво? Да нарушим европейския регламент? Аз утре няма да бъда в София, обявявам го пред всички!”, заяви министърът на земеделието Кирил Вътев.

„Аз искам само да кажа, че не бих подкрепила каквото и да е решение на НС, което нарушава европейски регламент и законодателство. В крайна сметка, всичко е въпрос на преговори, но когато има финален законодателен или какъвто и да е акт, ние трябва да се движим по него. Тези грозни сцени, това грозно поведение, не могат да бъдат оправдани с абсолютно нищо”, каза още Танева.

Коментари

Новини Варна