IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
11:40 | 1 декември 2023
Обновен: 09:53 | 28 април 2024

Зеленски иска още оръжия от Денков

Разговаряли са и за присъединяването на Украйна към ЕС

По материала работи: Слав Велев
Зеленски иска още оръжия от Денков

Снимка: Архив

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви в социалните мрежи, че е провел разговор с българския премиер Николай Денков вчера. Обсъдени са нуждите на Украйна за отбранителни способности и присъединяването на Киев към ЕС, предаде БНТ.

 

Зеленски е поканил България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговори по Формулата на мира в началото на следващата година.

В Запорожкия район Володимир Зеленски се срещна с военни и обсъди с тях изграждането на укрепления по основните отбранителни линии.

"Докато бях в Запорожие, разговарях с българския премиер Николай Денков и му благодарих за силната реч в Европейския парламент, както и за принципната подкрепа, която оказва правителството му към Украйна. Информирах министър-председателя за текущите ни нужди в областта на отбраната, особено що се отнася до укрепването на въздушните ни сили и артилерията. Обърнах внимание на това колко е важно единството в подкрепата на европейската интеграция на Украйна, както и помощта от 50 млрд. евро за период от няколко години. Също така поканих България да изпрати свой представител на следващия кръг преговори по Формулата на мира, насрочена за началото на следващата година", заяви Зеленски.

Коментари

Новини Варна