IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:00 | 29 декември 2023
Обновен: 12:13 | 27 април 2024

Арестуваха полицаи с 2 каси луканка подкуп

Грую и Георги били обект на разследване от "Вътрешна сигурност" за това, че се занимавали с продажба на горива, като въртели бизнес с тираджии

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха полицаи с 2 каси луканка подкуп

Снимката е илюстративна: АРХИВ

С две каси луканка във вид на подкуп са задържани снощи двама полицаи от Пето РУ-Пловдив. Техните малки имена са Георги и Грую. От прокуратурата потвърдиха пред "24 часа" за ареста на двамата униформени, но отказаха да уточнят размера на подкупа с думите, че е смешен.

Репортерско проучване установи, че Грую и Георги са получили две каси луканка за празниците. Те били обект на разследване от "Вътрешна сигурност" на МВР за това, че се занимавали с продажба на горива, като въртели бизнес с тираджии. Докато ги послушвали, засекли и уговорката за подкупа. Така били заловени с луканки в момент на получаването им. Според техни колеги, ако се изчисли стойността им, става дума за не повече от 200-300 лева. "Наистина е смешно", коментират униформени.

От полицията в Пловдив няма официална информация за случая, а директорът Георги Чергов, както и пресцентърът не отговарят на телефоните си.

От прокуратурата не уточняват дали ще ги задържат за 72 часа. Това не е първи случай на подобен рушвет в Пловдивско. През 2019 г. с подкуп под формата на луканка бяха задържани трима инспектори от ДАИ. В края на октомври т.г. Върховният касационен съд постанови ефективни присъди за Станко Милушев, Паун Тенев и Димитър Янакиев съответно по 3 и 2 години. Наказанията вече се изпълняват.

Коментари

Мартинов ( преди 3 месеца )
И в гр.Котел е така, има и сигнал към европейският омбудсман.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна