IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:00 | 23 февруари 2024
Обновен: 15:51 | 29 април 2024

Пеевски: Христо Иванов рекетира държавата, тласка я към избори

Христо Иванов: Пеевски не може да приеме, че трябва да има ясна договорка как ще се носи отговорност

По материала работи: Слав Велев
Пеевски: Христо Иванов рекетира държавата, тласка я към избори

ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде. Не е нормално това, което правят колегите. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

9 месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има това правителство. Човекът, който иска да тласне към избори и това цели, е моят приятел Христо, категоричен бе Пеевски. Така той отговори на съпредседателя на "Демократична България", който по-рано тази сутрин го обвини, че се опитва да тласне държавата към предсрочни избори.

Защото Христо Иванов живее с комплекси, изключително големи. Не му се случи да прати ген. Атанас Атанасов в пенсия в Конституционния съд. Мечтата му бе да ги обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер, заяви още Делян Пеевски.

Иванов живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси, искаш да си имаш нова партийка, затова се нуждае от избори, посочи председателят на ПГ на ДПС.

Човекът, който тласка България към избори, се казва Христо Иванов, посочи още веднъж Пеевски.

Номинациите за регулаторите е много ясно как се правят – има си комисии в парламента. Този пасквил, мумурандумът, както го нарекоха, е написан от Христо Иванов, другите му се подведоха, изложиха се. Видя се, че всичко е, за да се глътне държавата. Просто моят приятел Христо обърна държавата в един голям телевизор, реши да го глътне и се задави, коментира Делян Пеевски.

За едно съм доволен, имаме напредък от вчера. Призна си за главния прокурор на неговия Антикорупционен фонд, който е негово дете и рожба, с който се рекетират хора, има само избирателни изказвания в него. Всичко се поръчва от Христо Иванов – БИПИ (б.р.: Българския институт за правни инициативи), мипи, джипи – всичко е на Христо Иванов. Пред тези NGO-та той рекетира държавата, коментира още Делян Пеевски.

На въпрос за брата на Иванов Антон Иванов, че е участвал в прекия избор на изпълнител за 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”, Пеевски заяви: Той Христо Иванов може да се отрече и от брат си.

Попитан водят ли се разговори за стабилизиране на ситуацията и продължаване на живота на този кабинет, Делян Пеевски каза: „Както виждате, ние сме тук. Вчера също приемахме закони, парламентът работи. Ако някой се откаже да гълта държавата, вече е друга тема.”.

„Но като гледам всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда. Разбирам, че колегите нямат голям политически опит, но просто трябва да се отърсят от неговите номера”, заяви Делян Пеевски.

Очевидно Делян Пеевски много болезнено преживява идеята, че 100-те процента контрол, който досега е свикнал, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин. Ние опитваме да сложим на масата ясни правила и стандарти. За това е цялата тази истерия. Опитва да въвлече всички в скандал. Това каза пред журналисти в парламента Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ по повод думите на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. 

Според него това ще въвлече всички и ще направи невъзможно продължаването на управлението. Той го прави, защото не може да приеме, че трябва да има ясна договорка за това как ще се носи отговорност за разпределението оттук нататък на кадровите решения, как ще се носи отговорност за разпределението на отговорността, а не на позициите, не случайно атакува гражданския сектор, защото е ясно, че единственото място, откъдето биха могли да дойдат някакви неутрални предложения за хора, които не са партийно зависими, са този тип организации и той не може да приеме това, посочи още Иванов.

Той каза, че Пеевски вероятно има притеснения и заради случая с Мартин Божанов - Нотариуса. “Казва се меморандум, защото обобщава неща, които сме обсъждали месеци наред с партньорите”, каза той и добави, че документът е плод на колективен труд. Според него Пеевски трябва да обясни защо правителството не може да съществува без ДПС, но не чрез демонстрации.

Коментари

Новини Варна