IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:40 | 5 март 2024
Обновен: 09:20 | 27 април 2024

Денков нямал време да прочете предложението на ГЕРБ

Добро начало е, че има документ на масата за преговори, смята премиерът

По материала работи: Слав Велев
Денков нямал време да прочете предложението на ГЕРБ

Нямах време да прочета документа. Хубаво е, че на масата имаме предложен документ. Това е добро начало на истински преговори между двете страни в тази дискусия. Това каза министър-председателят Николай Денков.

"Проведохме с Мария Габриел разговори. Както винаги сме казвали и двамата - крайният резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата - как продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма желание да представя негова версия на нашата дискусия, защото това няма да доведе до положителен резултат.

За нас е ключово да се дефинира как да продължат реформите, така че да сме сигурни, че управленската програма и изборът на ключовите лица, които ще предопределят живота в България през следващите години, ще бъдат направени по начин, който ще бъде убедителен в обществото и ще постави нови стандарти за управление - правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори.

Хубаво е че има документ на масата - предложен. Това е добро начало на истински преговори", заяви Денков", коментира Николай Денков, цитиран от БНТ.

Премиерът направи коментара след срещата с лидера на белоруската опозиция Светлана Тихановская, в която участва и вицепремиерът Мария Габриел.

Габриел допълни, че има единодушие в оценките за министрите и заяви, че двамата с Николай Денков ще направят всичко възможно да бъдат поставени и обсъдени въпросите, които са на дневен ред в момента, за да не бъдат задавани отново след време.

"Беше важна оценката на министерствата и свършеното. Важно е да си кажем, че имаме единодушие. България има нужда от стабилност и да продължи да отстоява позициите си на европейската международна сцена, но и да работи за своите граждани", напомни тя.

Коментари

Новини Варна