IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:00 | 9 март 2024
Обновен: 20:15 | 25 април 2024

Кирил Петков: Управление без ГЕРБ е невъзможна мечта (ВИДЕО)

ПП-ДБ категорично са против квота на ДПС в назначенията на регулаторите

По материала работи: Слав Велев
Кирил Петков: Управление без ГЕРБ е невъзможна мечта (ВИДЕО)

Кирил Петков с приветствие към делегатите на форума на "Да, България"/Снимка и ВИДЕО: NOVA

Тази вечер започват преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за управление след ротацията. Часове преди началото на разговорите от ПП-ДБ определиха възможността за управление без партията на Бойко Борисов като "невъзможна мечта" на този етап.

"И вече нямам мечтата, че ще се случи като в шаха - с три хода шах и мат, но ако заедно постепенно правим пукнатини в тази система и по пътя - не говорим само на нашата общност, говорим на всичките общности в България, България ще тръгне в посоката, в която ние вярваме и мога да кажа, че вече се случват някои хубави неща, така, че не е само в бъдещето", заяви Кирил Петков в приветствието си към делегатите на форума на "Да, България".

За договаряне на амбициозен пакет реформи призова и лидерът на "Да, България" Христо Иванов. 

От ПП-ДБ искат ясни гаранции за отказ от плаващи мнозинства: 

"Когато ние заедно сме поели отговорността за това да има правителство, плащайки тежка цена ежедневно, е честно да се разберем, че няма да играем настрана с резервни мнозинства, защото това е пътят към отказа от реформи, това е пътят към провала. Ако можем да получим такъв отговор, има смисъл, има Кабинет. Ако не можем да се съгласим, ще трябва да се върнем да търсим ново легитимиране на изборите. Това е лош вариант", заяви Иванов, цитиран от БНР.

Той отхвърли възможността за смяна на финансовия министър Асен Василев. И за квота на ДПС в назначенията на регулаторите.

Коментари

11g24g ( преди 1 месец )
rate down comment 1 rate up comment 1
pliska99@abv.bg ( преди 1 месец )
Преди всичко и най настоятелно искам точен отговор , на 2 "нафталинени" въроса към К.Петков и А.Василев :: 1. Г-н Петков , с какъв бизнес се занимавахте в България от 2014 година /.та , до днес/? Все с някакъв бизнес сте " изхранвали семейството си"..заедно с Асен? Василев ......Г-н Василев , имате ли българско гражданство и от кога или.....по точно : защо с американско гражданство сте ФИНАНСОВ МИНИСТЪР В БЪЛГАРИЯ ?!?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
pliska99@abv.bg ( преди 1 месец )
Един мой приятел имаше много смешен ЛАФ по такъв повод : ....... .." ГА , ЯДИ КИФТЕТАТА ...НЕ РИВА ....СИГА ...ГОЛЯМ БИЛ ".. .....!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна