IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
08:30 | 10 март 2024
Обновен: 01:29 | 29 април 2024

"Да, България" избра да се присъедини към ЕНП

Формацията кани ДСБ и „Зелено движение“ в общ програмен борд, надяват се и "Продължаваме промяната" да се включи към програмния борд

По материала работи: Слав Велев
"Да, България" избра да се присъедини към ЕНП

Христо Иванов/Снимка: Фейсбук/Стела Николова

"Да, България" избра да се присъедини към семейството на "Европейската народна партия" (ЕНП). Това стана по време  на Третата национална конференция на партията, съобщи депутатът Стела Николова.

„Да, България“ излезе с предложение към "Демократи за силна България" (ДСБ) и „Зелено движение“ (трите са част от коалицията „Демократична България“) да консолидираме работата в „Демократична България“ с общи заседания на органите на трите формации и програмен борд, който да изготви новата програма на обединението за свободна, сигурна и модерна България, заяви пред журналисти Надежда Йорданова, член на Изпълнителния съвет на формацията. „Да, България“ проведе Третата си национална конференция днес, на която бяха приети резолюция за членство в Европейската народна партия (ЕНП) и за актуалната политическа обстановка и необходимостта от формиране на антикорупционно мнозинство. 

Покана да се присъедини към програмния борд е отправена и към „Продължаваме промяната“. Въпрос на преценка е, очакваме да се включат в дебатите, добави Йорданова. Тя допълни, че за участие в борда ще бъдат поканени и широк кръг експерти.

Това е стъпка към по-добро функциониране на „Демократична България“, защото сме длъжни да осигурим по-добро и адекватно представителство на демократично и дясно мислещите хора, обясни бившият правосъден министър в отговор на въпрос дали не е крачка към сливане с ДСБ в една партия.

По-рано пред участниците в конференцията лидерът на ДСБ Атанас Атанасов призова за по-сериозно обединение в „Демократична България“ и общи органи.

За резолюцията на конференцията, с която беше даден мандат на ръководните органи да влязат в преговорите с ГЕРБ-СДС и условията Йорданова обясни, че те не са изненадващи. На преден план са поставени реформите, които трябва да бъдат направени и съответно да бъде изготвен писмен документ с разписани ангажименти за реформи и механизъм за вземане на решения. Всички преговори са сложни, надявам се сегашните да са конструктивни и успешни, коментира още Надежда Йорданова.

Коментари

Новини Варна