IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:40 | 10 март 2024
Обновен: 01:50 | 29 април 2024

Оставиха в ареста мъжа, задържан за убийство в парка на Добрич

Десетки близки и познати на жертвата Живко Маринов се събраха на бдение

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста мъжа, задържан за убийство в парка на Добрич

Жертвата Живко Маринов/Снимка: Про Нюз Добрич

Окръжният съд в Добрич определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на М. Д., привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство, за това, че на 7 март в градския парк на Добрич умишлено е умъртвил мъж от същия град.

Окръжният съд намери, че от събраните в краткия период, от образуване на производството до предявяване на обвинението и внасяне на съответното искане за „задържане под стража“, доказателства може да се направи обосновано предположение относно съпричастността на обвиняемия към процесното деяние. 

31-годишният психично болен мъж, който е арестуван за фаталното нападение с нож в градския парк в Добрич, е ранил с нож  друг човек дни по-рано.

Има информация, че в края на февруари е наръгал млад мъж, на около 20 години, в ръката. Инцидентът е станал в тъмната част на денонощието на улица в Добрич. По наша информация нападателят е бил задържан за 24 часа и след това е освободен.

Случаят се наблюдава от Районната прокуратура. От там казаха за Про Нюз Добрич, че наблюдаващият прокурор към момента се въздържа от коментар, тъй като работата по случая продължава, работи се по горещи следи, събират се доказателства.

Според съда видът и начинът на извършване на престъпното посегателство указват на по-висока обществена опасност не само на деянието, но и на дееца, респективно на съществуваща опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. В тази насока съдът посочва, че срещу обвиняемия са налице данни по делото, че е извършвал и други посегателства против собствеността и личността на граждани и е бил осъждан. 

Съдът намери, че най-ефективната мярка за неотклонение в случая е „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

С бдение в памет на жестоко убития с нож в парка на Добрич Живко Борисов Маринов, близки, познати и съпричастни граждани се събраха на мястото на убийството. След бдението близките се насочиха към Гробищен парк, за да изпратят в последния му път загиналия мъж.

Коментари

didier93 ( преди 1 месец )
Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от 2000 до 10,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com Телефон за WhatsApp: 0644681046
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна