IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
12:20 | 18 март 2024
Обновен: 15:50 | 28 април 2024

Мария Габриел прие първия проучвателен мандат от президента

ГЕРБ-СДС пристигнаха заедно с ПП-ДБ на "Дондуков" 2

По материала работи: Слав Велев
Мария Габриел прие първия проучвателен мандат от президента

Снимка: БНТ

Президентът Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел. От ГЕРБ-СДС пристигнаха заедно с ПП-ДБ на "Дондуков" 2.

Малко преди 12.00 ч. източници на БНТ потвърдиха, че изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение да подпише споразумение с ПП-ДБ. Условието за това е да бъде подписано и приложение 1 към него със състав на кабинета "Габриел".

Досегашният премиер Николай Денков ще бъде вицепремиер по европейските въпроси.

След брифинг снощи на преговарящия екип, начело с Мария Габриел, стана ясно, че ГЕРБ настоява за равнопоставеност в управлението и че ако не успеят да се разберат до 12.00 часа Габриел ще върне празна папка на президента.

Последва незабавна реакция на ПП-ДБ, които изтъкнаха, че при безпрецедентната политическа криза усилията за постигане на споразумение не трябва да спират за краткото време, което остава.

Екипът на ГЕРБ-СДС закъснява за срещата на "Дондуков" 2. Накрая с 15 минути закъснение от ГЕРБ-СДС пристигнаха заедно с ПП-ДБ.

Коментари

Новини Варна