IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:00 | 30 март 2024
Обновен: 08:28 | 2 май 2024

Главчев: Не съм готов със състав на кабинета

Не сме се чували и виждали отдавна с Борисов, заяви той по повод призивите на шеф на ГЕРБ да не взема мандата

По материала работи: Слав Велев
Главчев: Не съм готов със състав на кабинета

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Няма как да съм готов със състав на кабинета, ще водя много разговори, ще изпълня отговорно задачата си. Това коментира кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев, след като му беше възложено от президента Румен Радев да състави служебно правителство, предаде БНТ.

"Няма срок за кабинет в Конституцията, но и при президента стана въпрос, че разумният срок е една седмица. Ще търся министрите по министерствата, ще търся министри, които са експерти, равноотдалечени от всички политически сили и хора, които не са компрометирани. Имам предвид някои имена, но има разговори, за да не изпаднем в нелепа ситуация. Стартирам отсега разговорите", добави Главчев.

Още в понеделник ще подам заявление за неплатен отпуск в Съдебната палата, уточни той.

"Не сме се чували и виждали отдавна с Борисов. Когато ме избраха за председател на Сметната палата в Народното събрание, когато се видях и с всички народни представители. Бих се срещал с всеки, с когото имаме да вършим нещо в полза на гражданите. Когато съставя списъка с кандидатите за служебни министри, ще ги представя на политическите сили в Народното събрание", отбеляза Главчев.

Конституцията не предвижда в какъв срок Главчев трябва да предложи служебен кабинет.

Вчера държавният глава оповести избора си за служебен премиер от кръга лица, определени като възможни кандидати за този пост след направените промени в Конституцията.

След като Димитър Главчев предложи структура и състав на служебния кабинет президентът Румен Радев трябва да направи отново консултации с политическите сили в парламента и едва след тези разговори издава указ за назначаване на служебното правителство.

Коментари

Новини Варна