IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:13 | 1 април 2024
Обновен: 22:28 | 29 април 2024

„Възраждане” - Варна номинира Петър Волгин за евродепутат

Залагаме на успешни и доказали се професионалисти за Европарламента, заяви Коста Стоянов

По материала работи: Слав Велев
„Възраждане” - Варна номинира Петър Волгин за евродепутат

“Ние имаме ясни критерии, на които трябва да отговарят кандидатите ни в Европейския парламент. Те трябва да са родолюбци и искрено да обичат народа си, трябва да се почтени и работливи и да притежават необходимия ценз и квалификация, за да защитават интересите на страната ни в Европейския парламент.  Интересите на държавата ни, винаги трябва да стоят пред тези на глобалната общност - не може да се съгласяваме на крайно неизгодни за нас условие, по отношение на политика, енергетика, земеделието, отбрана. Смятаме, че условията на нашето членство трябва да бъдат предоговорени и България да стане пълноправен член на Европейския съюз с равно право на глас при вземането на решения. Ето защо структурата на „Възраждане“ във Варна реши да номинира Станислав Стоянов, един от учредителите на Възраждане, който ще работи в тази насока”, заяви Коста Стоянов от “Възраждане” на пресконференция пред журналисти.

Станислав Стоянов завършва Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", специалност “Приложна лингвистика с френски и испански език”. Има магистърска степен по “Европейска интеграция” към същия университет, както и по “Европейски публичен мениджмънт” от университета на град Лиеж, Белгия. Владее френски, испански и английски език.  Станислав Стоянов е бил  част от екипа, подготвящ българската версия на действащото европейско законодателство в предприсъединителния процес на България към ЕС. Той е избран  за народен представител в 48 и 49 Народно събрание от област Велико Търново  и е част от Комисията по външна политика и  въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.  

Коста Стоянов посочи още, че "Възраждане" активно си сътрудничи с българските общности зад граница. Поради тази причина, следващата номинация е на млад експерт, който работи зад граница. Номинирали сме председателя на структурата на "Възраждане" в Берлин - Рада Лайкова. Тя е  старши съветник по европейски въпроси в Германския парламент. Магистър по европейски науки с акцент върху европейското право. Има  опит в институции на високо ниво по германски и европейски политически въпроси, комуникация и отлични аналитични и организационни умения”, посочи още Коста Стоянов. 

Варненската структура на "Възраждане" предлага на ръководството на "Възраждане" и номинацията на Петър Волгин. Той е популярен водещ от Българското национално радио, а името му се свързва с обективна журналистика. В потвърждение на професионализма на Волгин са и множеството награди, които е получавал, сред които са:  няколко години подред е избиран от слушателите за най-добър журналист на програма "Хоризонт", през 2014 г. година получава и  наградата "Сирак Скитник" за най-добър журналист на БНР за 2002 г.,  на СБЖ – „Златно перо“ за радиожурналистика 2020 г.,  наградата "Шофар" на Организацията на евреите в България "Шалом" и други. 

“Намираме в ситуация, в която трябва да запазим на всяка цена финансовата независимост на България. Първият дебат, който нашите евродепутати ще провокират в Европейския парламент, е потъпкването на демокрацията в България и отказването на правото на 604 000 българи да гласуват в референдум. Заедно с нашите партньори в Европейския съюз ще защитаваме правото на България да запази българския лев и финансовата си независимост. Ето защо следващата ни номинация е международно признатия икономист и икономически съветник към ПГ на "Възраждане" - Виктор Папазов. През 1991 г. Виктор Папазов полага основите на Българска фондова борса. След приемането на Закона за ценните книжа, фондовите борси и инвестиционните дружества през 1995 г., успешно реализира обединението на пет регионални фондови борси в БФБ. Той е един от създателите на "Централен депозитар" АД, къдeто е зам.-председател на съвета на директорите от 1996 до 2006 г. Виктор Папазов е икономически съветник към парламентарната група на “Възраждане” в 47, 48 и 49 Народно “събрание”, коментира още Коста Стоянов. 

Коментари

Новини Варна