IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:15 | 2 април 2024
Обновен: 15:28 | 28 април 2024

Илин Димитров няма желание и не иска да е служебен министър на туризма

В последните 2 дни ми звъннаха над 50 души, 10 от тях председатели на браншови организации, коментира той

По материала работи: Слав Велев
Илин Димитров няма желание и не иска да е служебен министър на туризма

Илин Димитров/Снимка: Черно море/АРХИВ

Бившият симпатизант на ПП и служебен министър на туризма в двете правителства през 2022 и 2023 г. - Илин Димитров, няма да участва в новия служебен кабинет на Димитър Главчев. Това съобщи самият Илин Димитров в своя профил във фейсбук. "Нямам желание и не искам да участвам в този служебен кабинет", заявява той. Димитров в момента е секретар по култура и туризъм на президента Румен Радев. Преди това той бе шеф на Варненската туристическа камара.

Ето какво още написа във фейсбук Илин Димитров:

"В последните 2 дни ми звъннаха над 50 души (10 от тях председатели на браншови организации) с въпроси относно участие или неучастие в служебен кабинет. Благодаря на всички за подкрепата, оценявам я.

С цел да понижа нивата си на стресови хормони в следващата седмица, да запазя все още черна малкото останала ми коса, да не предизвиквам излишни тревоги, трепети и вълнение, то искам да обявя, че нито имам желание, нито ще участвам в този служебен кабинет. 

Не си позволявам дори да правя и предположения кой ще е министър. 

Това си е работа на служебния премиер, дано да си направи добра преценка. 

Харесвам сегашната си позиция много и съм щастлив от нещата, които правя в Администрацията на президента. Имаме много започнати проекти по линия на културата, религията и туризма (те много често вървят ръка за ръка) и така се чувствам полезен. 

Пожелавам успехи на бъдещия министър (без значение дали е мъж или жена) и кураж, защото сезонът идва и няма да е лесен или лек.

Още веднъж, сърдечни благодарности за подкрепата, но в тази ми позиция се чувствам прекрасно и няма нужда името ми да се върти напразно. Ако има нещо, то ще го съобщя".

Коментари

Новини Варна