IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:30 | 3 април 2024
Обновен: 12:20 | 2 май 2024

Арестуваха шефката на Агенция "Митници" и заместникa

Акция на ДАНС и Антикорупционната комисия в София и Хасково

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха шефката на Агенция "Митници" и заместникa

Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София и страната, потвърдиха от ДАНС за БНТ.

Според наши източници, арестуван е директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, с която разполагаме, преди да постъпи на работа в Агенция "Митници" в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС.

Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това. Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие.

Според информацията, с която разполага БНТ, операцията на ДАНС е свързана с раследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда.

Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково.

По информация на БНР се претърсват се адреси в квартал "Бояна", известен хотел в "Лозенец", както и други адреси близо до него.

Коментари

Новини Варна