IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:00 | 22 декември 2022
Обновен: 08:53 | 23 април 2024

Спипаха група дилъри, единият бил със служебна карта на Митници – Варна

До ареста се стигнало след рутинна проверка от КАТ за наркотици, шофьорът бил надрусан с 4 вида

По материала работи: Слав Велев
Спипаха група дилъри, единият бил със служебна карта на Митници – Варна

Снимка: Окръжна прокуратура - Варна

Окръжна прокуратура – Шумен привлича към наказателна отговорност 29-годишен мъж от града, държал общо 120 грама марихуана и управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества. Д.Д. ще бъде обвинен за две престъпления – по чл. 343б, ал. 3 и чл. 354а, ал.1 от НК.

Около 17:30 часа на 21 декември 2022 година, за рутинна полицейска проверка е спрян лек автомобил, управляван от 29-годишния мъж. При извършените на място тестове за употреба на алкохол и/или наркотици, тестът за забранени субстанции отчита положителен резултат, като реагира на четири вида наркотични вещества. Незабавно е извършен обиск на лицата, намиращи се в автомобила. В Д.Д. са намерени и иззети 60 грама марихуана, а в неговия спътник – 20 грама от същото вещество. При обиска у 29-годишния е намерена служебна карта на негово име, издадена от Митници – Варна. Последвалите процесуални действия в дома на Д.Д., установили, че там той държи още 60 грама марихуана.

Мъжът е задържан, той не е известен на органите на реда и не е осъждан. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо него.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

 

Коментари

Новини Варна