IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:30 | 4 април 2024
Обновен: 04:22 | 30 април 2024

Шефката на митниците имала данни, че парите от кокаина, хванат в Бургас, са били за купуване на избори

Очаква се в рамките на днешния ден да има развитие на ситуацията

По материала работи: Слав Велев
Шефката на митниците имала данни, че парите от кокаина, хванат в Бургас, са били за купуване на избори

Шефът на Агенция "Митници" Петя Банкова има данни, че парите от наркотиците, хванати на бургаско пристанище, е щяло да се използват за купуване на избори. Това обясни в студиото на "Денят започва" адвокатът й Аделина Натина.

"Данните, които има г-жа Банкова, е, че тези пари е щяло да се използват за купуване на избори - от кого нямаме информация. Предвид вчерашната акция едва ли г-жа Банкова ще може да продължи да работи, така че да се разкрие схемата", подчерта адвокатът й.

На въпрос задържана ли е шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова - адвокатът й Аделина Натина отговори:

"Няма официално връчена заповед за арест, но на лицето се дават призовки, което налага да се яви на призовките. В рамките на днешния ден ще има развитие на ситуацията. Вече е докладвано в прокуратурата, която трябва да прецени всички факти и обстоятелства, има ли извършени нарушения и ако има, какви са те."

Натина подчерта, че е присъствала на всички обиски вчера.

"В дома на г-жа Банкова бяха иззети бележки, които тя магистратура по психология учи, бележки нейни и понеже и съчетава и курсове за чужди езици - бяха иззети такива нейни записки и най-интересното договорът за потребителски кредит на съпруга ѝ. От офиса ѝ бяха иззети писмени бележки, които тя си е водила във връзка с работата й срещу контрабандни канали, корупционни практики. Тя е уволнила и отстранила от работа 20 човека, които са били свързани с Паскал."

Според адвоката на Банкова личен конфликт с шефа на ДАНС Пламен Тончев е в основата на вчерашната акция.

"Като служител на ДАНС е отказала да изпълнява незаконни според нея заповеди на г-н Пламен Тончев, заради това напуска ДАНС по нейно желание. Предвид този личен конфликт, смятаме, че това е едно от основанията за претърсванията."

Коментари

Новини Варна