IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
12:00 | 6 април 2024
Обновен: 17:37 | 28 април 2024

Общински съветник от ПП избяга от ПТП, но го спипаха

Благовест Георгиев отказал тест за алкохол и дрога

По материала работи: Слав Велев
Общински съветник от ПП избяга от ПТП, но го спипаха

Благовест Георгиев/Колаж: news24sofia.eu

Общинският съветник от ПП и член на Комисията по безопасност на движението в София Благовест Георгиев е избягал от ПТП снощи. Произшествието е станало на ул. „Драган Цанков” и „Кирил Видински” при лека катастрофа между две коли. Виновният шофьор  е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е спрян на няколко пресечки от инцидента. Водачът е общински съветник, член на комисията по безопасност на движението. 

Видимо е бил употребил алкохол, но е отказал тест за алкохол и наркотични вещества, научи NOVA.

Същият има отказ през 2007 г. и през 2017 г. Тогава бил установен след употреба на алкохол 0,8 и му е отнето СУМПС за 8 м. и наложена глоба от 700 лв. Задържан в районно управление установени са свидетели които заявяват, че той е управлявал автомобила.

Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник.

Коментари

Новини Варна