IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:17 | 17 април 2024
Обновен: 16:56 | 30 април 2024

Подготвят откриването на летния сезон в Кранево

Основните проблеми са свързани с чистотата на водите и инфраструктурата в селото

По материала работи: Петър Захариев
Подготвят откриването на летния сезон в Кранево

Среща между областния управител и туристическия бранш в Кранево. 

 

Областният управител на Добрич Йорданка Костадинова проведе работна среща, на която с представители на институции и председателя на Обществен съвет по туризъм Кранеа в с. Кранево –  Даниела Пеловска, бяха обсъдени проблеми и набелязани мерки за осигуряването на безопасен туристически сезон в курортното селище. На срещата присъстваха ръководители на Регионална здравна инспекция, Областна дирекция безопасност на храните, ОД МВР Добрич, Областно пътно управление. На поканата не се отзоваха представители на Община Балчик и Басейнова дирекция „Черноморски район“.

Пред присъстващите Д. Пеловска постави проблеми на хотелиерите и ресторантьорите от селото и сподели виждането на туристическия бранш, че трябва да бъдат предприети действия, с които да се гарантира безопасната работа на обектите и сигурността и здравето на туристите, съобщи Пронюз

Основните проблеми, които поставиха Д. Пеловска бе чистотата на водите за къпане, чистотата на питейната вода, инфраструктурата, сигурността и контрол върху храните и отпадъците. Директорите на институции споделиха начина на контрол и заявиха готовност да съдействат при всеки подаден сигнал за съмнения в качеството на водите за питейно-битови нужди и къпане, както и при подадени сигнали за съмнения в храните. Представител на ОД МВР сподели в рамките на срещата, че отново ще бъде подписано споразумение и ще има през активните месеци полицаи от Румъния на територията на област Добрич. Георги Стратиев – началник на Областно пътно управление, заяви, че са предвидени изкърпвания в годишната програма за ремонти и предстои те да бъдат направени до началото на активния летен сезон.

Участниците в работната среща се споразумяха да обединят усилия и да работят съвместно по време на подготовката за активния летен сезон, за да се гарантират както здравето и безопасността на гостите на курортното село, така и тяхната сигурност. Областният управител пое ангажимент допълнително да постави въпроси, свързани с ремонти по инфраструктурата в селото пред Община Балчик, както и да проведе разговор с Басейнова дирекция „Черноморски район“ във връзка с ползването на собствени водоизточници от някои от обектите в Кранево.

Коментари

Новини Варна