IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:20 | 28 април 2024
Обновен: 14:45 | 12 май 2024

Изтича важен срок в НАП

Имаме само два работни дни за подаване на данъчни декларации

По материала работи: Слав Велев
Изтича важен срок в НАП

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Данъкоплатците имат още два работни дни - 29 и 30 април, за да подадат в Националната агенция за приходите данъчните си декларации за миналата година. До края на април е и срокът да се платят дължимите данъци за довнасяне.

Годишна данъчна декларация подават хората, получили през 2023 г. доходи от хонорари, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца на дохода. Декларация подават също земеделските стопани, наемодателите, получилите доход от продажба на имущество. Данъчната декларация е достъпна в електронен вид за притежателите на персонален идентификационен код чрез Портала за електронни услуги на НАП.

За удобство на данъкоплатците администрацията предлага декларациите вече попълнени с данните, които са постъпили при нея от платците на доходите. Така за хората остава само да сверят данните и да добавят сумите, които на данъчните не са им известни.

Коментари

Новини Варна