IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:20 | 1 май 2024
Обновен: 21:12 | 15 май 2024

Пеевски: Служебният кабинет незабавно да отмени решението за частната детска болница

„Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата”, казва съпредседателят на ДПС

По материала работи: Слав Велев
Пеевски: Служебният кабинет незабавно да отмени решението за частната детска болница

Делян Пеевски/Снимка: АРХИВ

Призовавам служебното правителство незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница, взето във вторник. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, предаде NOVA.

„Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата. Още по-недопустимо е да се създават разделителни линии и противопоставяне днес, когато повече от всякога се нуждаем от обединение. Българските граждани трябва да научат кой подведе Министерски съвет да вземе подобно решение и чии лобистки интереси обслужи. Хората трябва да знаят защо и как се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната - нашите деца”, се казва още в позицията, изпратена от ДПС.

Министерският съвет одобри изграждането на частна МБАЛ „Мама и Аз“ в София. В решението на служебния кабинет от вчера се посочва, че новата болница ще има 30 клиники и отделения с общо 413 легла и в нея ще се лекуват лица от 0 до 18 години, както и над 18-годишна възраст. Президентът призова МС да преразгледа решението си, докато от ПП заявиха, че ще дадат на прокуратурата и ДАНС решението.

Коментари

Новини Варна