IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:08 | 1 май 2024
Обновен: 23:12 | 15 май 2024

Студ и жега през май

Вижте какво време ни очаква на Великден и Гергьовден

По материала работи: Слав Велев
Студ и жега през май

Графика: НИМХ

За празничните дни около Великден и Гергьовден по-често ще вали. В петък на 3 май в Западна и Централна България се очакват значителни количества дъжд. На 6 май преди обяд ще бъде по-слънчево с температури до около 20 градуса, но след обяд ще има валежи с гръмотевици. Събота срещу неделя вечерта, когато всички ходят на църква, е много малка вероятността за валежи, няма да има вятър, заяви Анастасия Стойчева, НИМХ, предаде БНТ.

По думите ѝ има и вероятност за градушки.

"По-топлата част на месеца ще бъде втората половина. Най-ниските температури, които очакваме през май, са между 3 и 8 градуса в първата му половина, а най-високите между 28 и 33 градуса през втората", допълни Анастасия Стойчева.

Утре над Черноморието облачността ще е значителна, на места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Коментари

Новини Варна