IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:40 | 2 май 2024
Обновен: 22:06 | 16 май 2024

Пожарна провери 1870 храмове, хотели и хижи преди Великден

Целта е да се избегне възникването на инциденти, предвид масовото събиране на хора и използването на открит огън

По материала работи: Слав Велев
Пожарна провери 1870 храмове, хотели и хижи преди Великден

Снимката е илюстративна:АРХИВ

По повод предстоящото честване на Великден на територията на страната са извършени общо 1870 проверки по спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН).

По-голямата част от проверките - 1473, са на православни храмове, а 397 проверки са извършени на хотели, хижи и други. Целта е да се избегне възникването на инциденти, предвид масовото събиране на хора и използването на открит огън.

От пожарната съобщават още, че ще бъде осигурено дежурство на 92 служители на места със струпване на значителен брой посетители. Осигурена е готовност на дежурните екипи за осъществяване на ефективни пожарогасителни и спасителни действия. Предвидено е дежурство на 32 пожарни автомобила, 1 специален автомобил и 1 линейка с екипи в близост до църкви, манастири и други православни храмове.

Гражданите се призовават да бъдат бдителни при палене на свещи в храмове и домове. Запалените свещи създават значителен риск от възникване на пожар, като същите трябва да се поставят само в специално пригодени за това негорими и защитени от вятър съдове, допълват от пожарната.

БТА припомня, че двама души са пострадали при пожари през последното денонощие. Пожарникарите са реагирали на 60 сигнала за произшествия през последното денонощие, ликвидирани са общо 36 пожара.

Коментари

Новини Варна