IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:45 | 22 май 2024
Обновен: 23:29 | 15 юни 2024

Полицейска спецакция в София, има арестувани

Те са на възраст от 23 до 60 години, нямат роднинска връзка

По материала работи: Слав Велев
Полицейска спецакция в София, има арестувани

Снимката е илюстративна АРХИВ

Главна дирекция "Национална полиция" провежда акция срещу наркоразпространението и производството на дрога в столичния квартал "Орландовци", съобщи NOVA. Трима са задържани, един от които е криминално проявен.

"Днес постъпи информация за лица, които отглеждат наркотични вещества. Колегите проведоха оперативно-издирвателни мероприятия. Получихме конкретна информация, къде ще бъдат, и че ще положат грижи за наркотичните вещества, които се отглеждат. Бяха задържани три лица, които участват в тази престъпна дейност. Те са на възраст от 23 до 60 години, нямат роднинска връзка. Единият от тях е криминално проявен”, коментира директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Атанас Илков, по време на брифинг от мястото, където е открита оранжерията.

"Натъкнахме се на едно високотехнологично помещение, което е оборудвано с най-високия клас техника, която се използва за отглеждането на наркотични вещества. Това е изключително голяма лаборатория, която наблюдаваме от три месеца”, обясни още той. По думи на Илков са открити 2700 растения в различен стадии на растеж. „Има много добра вентилация и филтри, затова съседите не са усетили никаква миризма”, каза още Илков.Той обясни, че е осъществявано както отглеждане, така и разпространение на наркотици.

„Тази сутрин, органите на МВР предприеха действие по отношение на адреса и присъствието на лицата на мястото. Ще бъде образувано досъдебно производство за отглеждане на коноп и разпространението му. Открити са освен голям брой саксии, и големи количества суха тревиста маса. Извършват се претърсвания и изземвания”, заяви Иво Илиев, зам.- градски прокурор на София

В рамките на 24 часа материалите ще бъдат докладвани в Софийска градска прокуратура. Тепърва ще се събират доказателства дали заловените лица са част от престъпна група.

Коментари

Дед Колю ( преди 3 седмици )
Да отидеш да арестуват 2-3 *** вече е спец акция. Смешковци.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна