IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
България
10:45 | 26 май 2024
Обновен: 07:10 | 17 юни 2024

Четирима души са пострадали при пожари у нас за последните 24 часа

Огнеборците са реагирали на 75 сигнала

По материала работи: Слав Велев
Четирима души са пострадали при пожари у нас за последните 24 часа

Кадър: БТВ

Общо 42 пожара са потушени в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 75 сигнала за произшествия. При пожарите са пострадали четерима граждани.

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: шест в жилищни сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет в транспортни средства и два в съоръжения на открито.

Без нанесени материални щети са възникнали 28 пожара, от които: седем в сухи треви, горска постеля и храсти,17 в отпадъци и четири други.

Извършени са 33 спасителни дейности и помощни операции - две при катастрофи в транспортни средства, три при битови или промишлени инциденти и 28 за оказване на техническа помощ. 

Както е известно, три жени и един мъж бяха откарани в болница след пожара в Западната промишлена зона на Варна вчера. Сигналът за инцидента е подаден около 13:00 часа на 25 май. Пожарът е избухнал в склад на Крайезерния път във Варна, заради силния вятър огънят е отишъл и към съседен магазин, от който пожарникарите са спасили трите жени. 

Коментари

Новини Варна