IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
България
12:20 | 27 май 2024
Обновен: 19:23 | 17 юни 2024

Уникално хоро с формата на България се изви край Добрич

Това е осмото чудо на света, възкликна гост-изпълнителят, народният певец Николай Славеев

По материала работи: Слав Велев
Уникално хоро с формата на България се изви край Добрич

Стопкадър: YouTube/Про Нюз Добрич

Уникално хоро с формата на България се изви край Добрич. Стотици добруджанци събра на стадиона в село Бранище Десетата открита фолклорна хоротека. Многобройната публика аплодира 12 танцови и певчески състави от областите Добрич и Силистра, както и най-малките участници от детската градина в село Бранище.

Хванати за ръце, присъстващите извиха на стадиона право хоро, с което очертаха границите на България, под съпровода на изпълненията на специалния гост – народния певец Николай Славеев.

Хорото не е само магия. То е и обич, емоция, заедност и сила, която може да ни обедини, като се хванем ръка за ръка. Хорото няма цвят и политика. То е доверие и единение. Своеобразно послание към големите политици, че само заедно, хванати ръка за ръка, можем да изведем България от кризата“, посочи кметът на село Бранище Димитър Димитров.

„Хоротеката в Бранище е единствената по рода си в страната с голямото добруджанско хоро, което за десети път ще се извие по контурите на картата на България“, подчерта кметът на Община Добричка Соня Георгиева, цитирана от Про Нюз Добрич.

„За мен е голямо удоволствие да видя осмото чудо на света, това, което организирате тук. За първи път в моята кариера, която е от 37 години, виждам такова нещо – да се играе по картата на България“, каза Николай Славеев. По думите му това показва колко е голяма България, колко е силен фолклорът й и колко са силни хората в България.

Коментари

didier93 ( преди 3 седмици )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
11g24g ( преди 3 седмици )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна