IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:30 | 29 май 2024
Обновен: 17:20 | 26 юли 2024

Варна и Бургас искат скоростен път по българското Черноморие

Транспортната свързаност ще развие индустрията в регионите, категоричен е кметът Коцев

По материала работи: Слав Велев
Варна и Бургас искат скоростен път по българското Черноморие

Транспортната свързаност между Варна и Бургас е важна за всички черноморски общини, но нашият град има най-остра нужда да бъде по-добре свързан с останалата част от страната. Това коментира пред Българската национална телевизия кметът Благомир Коцев. По думите му идеята за автомагистрала или скоростен път между двата най-големи крайбрежни града отдавна е на дневен ред за общините, но е назрял моментът те да обединят усилията си и да настояват пред държавата за нейната реализация. Темата е била обсъдена с кмета на Бургас Димитър Николов, с когото са единодушни, че изграждането на магистрала или скоростен път е от ключово значение за развитието на двата града и на общините между тях. 

Според кмета Коцев е необходимо всички общини, заинтересовани от тази свързаност, категорично да заявят волята си за изграждане на модерна пътна инфраструктура пред държавните институции. Това са не само големите градове като Варна и Бургас, но и по-малките общини Аврен, Долни чифлик, Бяла, Несебър и Поморие. 

Развитието на целия черноморски регион зависи от наличието на модерна транспортна връзка между Варна и Бургас, подчерта кметът Коцев. Изграждането й драстично ще подобри туризма, индустрията и търговията, докато липсата й затруднява обособяването на икономически зони около големите градове и възпрепятства привличането на инвестиции. 

Според него най-важна в случая е волята на държавата, тъй като изграждането на път между общините е неин прерогатив. В тази връзка кметът Коцев изказа надежда България да има стабилно редовно правителство след изборите на 9 юни, тъй като икономическите ползи от транспортната свързаност между Варна и Бургас е безспорна за цялата държава. Не трябва да позволяваме нестабилността в София да влияе негативно на близо едномилионното население на общините по Черноморието, коментира кметът на морската столица. Той даде примери с остров Крит и Хърватска, където големите крайбрежни градове са свързани с автомагистрали и допълни, че България не трябва да изостава в това отношение спрямо други държави. 

Коментари

криви сметки ( преди 1 месец )
Връзка без мост не става. Докато се наумувате, моста ще падне.Добре, че Потников обеща тунел под канала. Направи само фекална тръба. Резултата бе виден ясно чак от космоса. Сега пак гласувайте за същите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
didier93 ( преди 1 месец )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна