IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
20:16 | 8 юли 2015
Обновен: 13:48 | 24 февруари 2024

Жегата взе две жертви у нас

Отново жълт код в четвъртък

По материала работи: Слав Велев
Жегата взе две жертви у нас

Жегата в Хасковско и Кърджалийско уби двама шофьори, информира Дарик Нюз, позовавайки се на информация от вестник “Труд”.

 

Първата жертва е таксиметров шофьор от с. Скална глава. Мъжът е открит мъртъв към 13.00 ч. Намерен е в автомобила си, паркиран на улица в Кърджали. След оглед станало ясно, че мъжът не е опчинал от насилствена смърт, а сърцето му не издържало на жегата.

 

Час по-късно заради жегите починал и 45-годишен шофьор на бетоновоз. Той издъхнал към 14 часа, когато живакът в термометъра показвал над 37 градуса. Тялото било открито на камък край строежа на жп надлез до Харманли около 14,30 ч.

 

Случаят е под наблюдението на Инспекцията по труда, но нямало да бъде класифициран като злополука на работното място. Според инспекторите станалото е нещастен случай. Шофьорът получил инсулт, провокиран от жегата.

 

Справка в сайта на НИМХ към БАН показва, че за утре отново е обявен жълт код за потенциално опасно време заради горещините.
Кодът ще е в сила в 21 области. Той не е обявен само в областите Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Бургас и Ямбол.

 

Коментари

Новини Варна