IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:28 | 20 юли 2015
Обновен: 12:43 | 3 май 2024

600 лв. обезщетение за апаш, живял в претъпкана килия

13 души са си разделяли около 40 квадрата площ

По материала работи: Деян Михайлов
600 лв. обезщетение за апаш, живял в претъпкана килия

Крадец от Брезник осъди на първа инстанция Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за престой в пренаселена килия в затвора в Бобов дол, пише "24 часа".Петър изтърпявал наказание от 6 месеца за кражба от зъболекарски кабинет. Завел дело по Закона за отговорността на държавата за общо 10 хил. лева обезщетение заради претърпени притеснения, тревоги, физически и психически страдания по време на престоя си зад решетките. Твърди, че се влошило заболяването му на белия дроб, защото не били полагани адекватни медицински грижи.

Съдът в Кюстендил отхвърли иска му за неоказаната лекарска помощ, защото се установило, че е преглеждан няколко пъти от лекари и е настаняван в болница.

Магистратите обаче са категорични, че той е живял в пренаселено помещение от около 40 квадрата заедно с още 13 души. Заради това ГД "Изпълнение на наказанията" бе осъдена да му плати 600 лв. обезщетение.

Коментари

Новини Варна