IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:25 | 6 август 2015
Обновен: 03:28 | 14 май 2025

Ол инклузивът ни: Днешната чорба от снощната гарнитура

Варените картофи от вчера – картофено пюре днес на обед

По материала работи: Златина Добрева
Ол инклузивът ни: Днешната чорба от снощната гарнитура

Евтини манджи от картофи, ориз, боб, тиквички, печени чушки и патладжани са всеки ден в менюто ол инклузив, оплакват се клиенти по родните курорти.

 

Хора от кухнята пък допълват, че практиката е нищо да не се изхвърля. Така например варените картофи от снощи днес на обед се превръщат в картофено пюре.

 

Останалият боб за гарнитура пък се превръща в боб чорба, пише вестник ”Телеграф".

 

За тайните на родния ол инклузив се заговори след като вчера правителството направи нова категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене. Министрите ги разделиха на категория А и Б. За първи път бяха записани и изисквания към услугата "ол инклузив".

 

Според приетото – клас А включва хотели, мотели, апартаментни туристически комплекси, вилни селища, туристически селища и вили.

 

Към клас Б пък се числят са семейните хотели, хостели, пансиони, почивни станции, къщи за гости, стаи за гости, апартаменти за гости, бунгала и къмпинги, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове.

 

Министрите опростиха и намалиха изискванията към местата за настаняване от клас Б. В същото време обаче се завишават изискванията към висококатегорийните хотели.

 

Фиксирани са например размерите на телевизорите в помещенията за нощуване в най-високия клас хотели, съдържанието на минибара и др.

 

С новата наредба обаче бе премахнато изискването, което касае бързината на сервиране в заведенията, както и такива, свързани с обзавеждането – за определен вид мебели и пилони за знамена пред хотелите.

Коментари

Новини Варна