Евтини манджи от картофи, ориз, боб, тиквички, печени чушки и патладжани са всеки ден в менюто ол инклузив, оплакват се клиенти по родните курорти.
Хора от кухнята пък допълват, че практиката е нищо да не се изхвърля. Така например варените картофи от снощи днес на обед се превръщат в картофено пюре.
Останалият боб за гарнитура пък се превръща в боб чорба, пише вестник ”Телеграф".
За тайните на родния ол инклузив се заговори след като вчера правителството направи нова категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене. Министрите ги разделиха на категория А и Б. За първи път бяха записани и изисквания към услугата "ол инклузив".
Според приетото – клас А включва хотели, мотели, апартаментни туристически комплекси, вилни селища, туристически селища и вили.
Към клас Б пък се числят са семейните хотели, хостели, пансиони, почивни станции, къщи за гости, стаи за гости, апартаменти за гости, бунгала и къмпинги, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове.
Министрите опростиха и намалиха изискванията към местата за настаняване от клас Б. В същото време обаче се завишават изискванията към висококатегорийните хотели.
Фиксирани са например размерите на телевизорите в помещенията за нощуване в най-високия клас хотели, съдържанието на минибара и др.
С новата наредба обаче бе премахнато изискването, което касае бързината на сервиране в заведенията, както и такива, свързани с обзавеждането – за определен вид мебели и пилони за знамена пред хотелите.
Коментари